lbab.be

Angstcultuur op de werkvloer

Oranje Casino

Deelt u wel eens uw mening in het bedrijf waar u werkt? Het antwoord op deze vraag zal waarschijnlijk evenredig verdeeld worden tussen ‘ja’ en ‘nee’. Een mening delen is namelijk één ding.

De volgende vraag zal vooral ontkennend worden beantwoord. Deelt u wel eens een mening met uw leidinggevende of uw baas terwijl u weet dat uw mening niet zal worden gewaardeerd door uw baas of leidinggevende? Dan heeft u namelijk een mening van een andersdenkende.

Over het algemeen, in een samenleving, zijn andersdenkenden een waardevolle toevoeging aan een samenleving. Andersdenkenden laten namelijk een andere kant van het verhaal zien. Ze laten zien hoe het ook kan en weten de vinger te leggen op punten die verbeterd kunnen worden in de samenleving zodat de samenleving als geheel beter wordt.

Het is een kritisch deel van de samenleving die onmisbaar is wanneer de samenleving als geheel wilt groeien.

Een samenleving waar dit soort mensen niet worden gewaardeerd, zijn samenlevingen waar het leven vreselijk is. Vaak zijn dit dictaturen en samenlevingen waar de gevestigde politieke orde met harde hand wordt opgelegd. Degene die het er niet meer eens is, beland of in de gevangenis of wordt simpelweg gedood. Dát is een samenleving waar een andersdenkende eigenlijk niet bestaat, want hij is dood of monddood gemaakt.

Een mening mag dus zeker gedeeld worden. Onze samenleving wordt aangedreven door economische, financiële en kapitalistische drijfveren. Veel andersdenkenden houden tegenwoordig hun mond, omdat ze hun baan niet willen verliezen.

Een werknemer die niet (meer) wordt gewaardeerd, krijgt namelijk geen nieuw contract, promotie, salarisverhoging of andere voordelen. Deze werknemer wordt in sommige gevallen zelfs tegengewerkt zodat hij of zij het totaal niet meer naar de zin heeft op het werk, op zoek gaat naar een andere baan en uiteindelijk ontslag neemt. Dit is een soort wegpest cultuur. Het is verachtelijk, als je mijn mening graag wilt weten.

Toch gebeurt het veel. Hoogvliegers, mensen met een andere mening of mensen met een andere perspectief (zoals verbeterpunten) zijn er niet meer. Ze worden kunstmatig monddood gemaakt. Ze hebben nog wel hun mening, maar delen deze liever niet om hun positie in het bedrijf niet te verliezen.

Ze durven niet op te staan tegen hun baas, manager of leidinggevende, omdat deze persoon waar ze tegenop willen staan meer macht heeft dan hen. Ze zijn zich er heel goed van bewust dat hun specifieke mening totaal niet op prijs wordt gesteld.

Wat doe je in zo’n situatie? Dat is lastig te zeggen. Rustig blijven lijkt in veel gevallen de beste oplossing. Het is ook mogelijk om met collega’s die je mening delen samen op te staan en aan te geven dat je verbeterpunten hebt, in plaats van harde kritiek. Het is ook aan te raden om je mening bij te schaven, zodat de harde randjes eraf gaan. Blijf subtiel, maar deel toch je mening.

Ook dien je jezelf af te vragen waarom je je mening wilt delen. De enige goede reden is om de werksfeer of het bedrijf te verbeteren. Dit zijn nobele beweegredenen. Ga er dan dus voor, maar houd het subtiel.